Spodaj vam v članku Prednosti skupinskega dela, pojasnjujemo osnovno razliko med skupino zaposlenih, ki enostavno določene naloge in obveznosti, opravlja skupaj in med timom, ki se zgradi na podlagi zaupanja in sinergij in, ki se na pot doseganja boljših poslovnih rezultatov, poda kot ekipa.

prednosti skupinskega delaV timu sodelujoči prepoznavajo medsebojno soodvisnost in zato so prednosti skupinskega dela v ekipah, prepoznavne v večji meri, hkrati pa se pri gradnji timov ne izgublja čas z razumevanjem medsebojne komunikacije zaposlenih. Razvoj in usposabljanje tima, s katerim želimo dolgoročno dosegati sinergijske učinke, temelji na razumevanju različnih nivojev v timu, saj motivacija ekip ne more enako “dihati”, za tiste, ki se rastočemu timu, priključujejo kasneje in tiste, ki so v delujočih timih, povezani že dlje časa ter je stopnja zaupanja med njimi že zgrajena.

Slednje se odraža v velikosti tima, prednosti skupinskega dela, pa pogosto izvodenijo, z rastjo tima. Zato moramo pri gradnji timov biti dosledno sistematični in vsak tim tudi mora imeti znana ter jasna “pravila igre” za vstop, napredovanje, nagrade in rezulate.

Prednosti skupinskega dela, ki jih vaša konkurenca, ne bi smela poznati

Vsak tim lahko deluje najboljše le, tako, da vsak člen v timu, deluje sproščeno. K absolutno boljši komunikaciji in sproščenosti, zato vedno v timih pripomorejo, bolj raznovrstne motivacijske delavnice, team building igre in pa programi, ki so specifično vezani na cilje in dejavnosti ekipe, ki je za gradnjo tima, sploh zainteresirana.

Glede na to, da imamo v vsakem timu vloge povsem različno razporejene med koordinatorje, opazovalce, izvajalce, specialiste, snovalce, idejen vodje in podobno, so prednosti skupinskega dela, sorazmerno povezane z dejavnostjo in aktivnostjo vloge vsakega posameznika znotraj tima.

Skupina lahko v timu napreduje kot celota le, če, tim uspešno definira vloge vsakega posameznika znotraj ekipe, učinkovitost celotne skupine pa se nato meri na več ravneh. Na skupinski ravni se učinkovitost skupine meri s skupinskimi rezultati, na individualni ravni pa se spremlja tudi uspešnost vsakega posameznika znotraj skupine.

Dodatno: Kako izbrati pravi program & ponudnika za izvedbo team building eventa?

 

Oznake besed: prednosti skupinskega dela

Categories: Intervju

Related Posts

Intervju

Kako optimizirati spletno stran in doseči vrhunske rezultate?

V današnjem digitalnem svetu je ključno, da ima vaša spletna stran visoko uvrstitev na iskalnikih, kot je Google. Optimizacija spletnih strani postaja vse pomembnejša, saj se število konkurentov povečuje in je težje pritegniti pozornost uporabnikov. Read more…

Drugo/kolumna

Pravilno vzdrževanje orodja – odgovori na najpogostejša vprašanja

Vsak, ki ima doma vsaj kakšen kos orodja, se zaveda, kako pomembno je ustrezno shranjevanje in vzdrževanje orodja. V današnjem prispevku bomo odgovorili na vsa najpogostejša vprašanja glede omenjene tematike. Prebrali boste odgovore na vprašanja Read more…

Case studies

Kako in kam najučinkoviteje shraniti ročno orodje

  V večini primerov bo način shranjevanja vašega ročnega orodja odvisen od prostora, ki ga imate v garaži ali kleti. V tem prispevku bomo zapisali nekaj nekaj idej, kako organizirati vaš delovni prostor in pospraviti Read more…