Spodaj vam v članku Prednosti skupinskega dela, pojasnjujemo osnovno razliko med skupino zaposlenih, ki enostavno določene naloge in obveznosti, opravlja skupaj in med timom, ki se zgradi na podlagi zaupanja in sinergij in, ki se na pot doseganja boljših poslovnih rezultatov, poda kot ekipa.

prednosti skupinskega delaV timu sodelujoči prepoznavajo medsebojno soodvisnost in zato so prednosti skupinskega dela v ekipah, prepoznavne v večji meri, hkrati pa se pri gradnji timov ne izgublja čas z razumevanjem medsebojne komunikacije zaposlenih. Razvoj in usposabljanje tima, s katerim želimo dolgoročno dosegati sinergijske učinke, temelji na razumevanju različnih nivojev v timu, saj motivacija ekip ne more enako “dihati”, za tiste, ki se rastočemu timu, priključujejo kasneje in tiste, ki so v delujočih timih, povezani že dlje časa ter je stopnja zaupanja med njimi že zgrajena.

Slednje se odraža v velikosti tima, prednosti skupinskega dela, pa pogosto izvodenijo, z rastjo tima. Zato moramo pri gradnji timov biti dosledno sistematični in vsak tim tudi mora imeti znana ter jasna “pravila igre” za vstop, napredovanje, nagrade in rezulate.

Prednosti skupinskega dela, ki jih vaša konkurenca, ne bi smela poznati

Vsak tim lahko deluje najboljše le, tako, da vsak člen v timu, deluje sproščeno. K absolutno boljši komunikaciji in sproščenosti, zato vedno v timih pripomorejo, bolj raznovrstne motivacijske delavnice, team building igre in pa programi, ki so specifično vezani na cilje in dejavnosti ekipe, ki je za gradnjo tima, sploh zainteresirana.

Glede na to, da imamo v vsakem timu vloge povsem različno razporejene med koordinatorje, opazovalce, izvajalce, specialiste, snovalce, idejen vodje in podobno, so prednosti skupinskega dela, sorazmerno povezane z dejavnostjo in aktivnostjo vloge vsakega posameznika znotraj tima.

Skupina lahko v timu napreduje kot celota le, če, tim uspešno definira vloge vsakega posameznika znotraj ekipe, učinkovitost celotne skupine pa se nato meri na več ravneh. Na skupinski ravni se učinkovitost skupine meri s skupinskimi rezultati, na individualni ravni pa se spremlja tudi uspešnost vsakega posameznika znotraj skupine.

Dodatno: Kako izbrati pravi program & ponudnika za izvedbo team building eventa?

 

Oznake besed: prednosti skupinskega dela

Categories: Intervju

Related Posts

Drugo/kolumna

Poganjanje koračnega motorja – opis vseh 4 načinov

  V prispevku si bomo pogledali štiri različne načine, na katere je možno poganjanje koračnega motorja (kot je Poscope stepper motor) in sicer: poganjanje s sinusnim tokom polni korak polovični korak mikro korak Vsebina Poganjanje Read more…

Intervju

Nevron IPTV – Miti o IPTV, ki se zdijo verjetni, pa so dejansko napačni

Veliko že vemo o internetni televizij. Prepričani smo, da je IPTV prihodnost, ko govorimo o dostavi medijskih vsebin. Nameravamo pomagati povečati doseg Nevron IPTV. Ko smo enkrat del sveta IPTV, je včasih govora tudi o mitih in govoricah, ki v IPTV Read more…

Drugo/kolumna

Nevron Hotel TV – visokotehnološki sitem televizije in ostalih storitev za hotele

Hoteli danes posvečajo posebno pozornost tehnologiji in storitvam, ki jih ponujajo. Zato približno 60 odstotkov hotelov uporablja mobilne spletne strani za predstavitev svojih storitev, 40 odstotkov uporablja mobilne aplikacije. Približno 11 odstotkov pa ima prijavo Read more…