Veliko že vemo o internetni televizij. Prepričani smo, da je IPTV prihodnost, ko govorimo o dostavi medijskih vsebin. Nameravamo pomagati povečati doseg Nevron IPTV. Ko smo enkrat del sveta IPTV, je včasih govora tudi o mitih in govoricah, ki v IPTV sistema ne prikazujejo v najboljši luči. Medtem, ko je jedro resnice dejansko skrito znotraj nekaterih izmed teh mitov, je večina od njih več kot laž, ki je to postala predvsem zaradi neinformiranosti javnosti. V borbi proti tem mitom, bomo v današnjem prispevku “razkrinkali” nekatere najpogostejše. Tiste, v zvezi s tehničnimi vidiki IPTV-ja. Upamo, da boste prebrali do konca in na podlagi zapisanega razumeli, da so miti, ki se zdijo verjetni, dejansko napačni.

Mit št. 1: Nevron IPTV ni varen, ker potuje prek interneta

Eden od najbolj priljubljenih mitov, s katerimi se srečujemo in prvi na našem seznamu, je povezan z varnostjo IPTV. Pogosto slišimo, da ljudje izražajo zaskrbljenost zaradi dejstva, da ponudniki uporabljajo internet za prenos svoje vsebine. Zato so veliko bolj ranljivi za napade hekerjev in drugih posameznikov. V resnici je pri IPTV (v primerjavi s satelitskimi, kabelskimi in radijskimi oddajami), dejansko precej težje, da bi hekerji ogrozili delovanje sistema. IPTV z uporabo dvosmernih set top box naprav pošilja zaščitene podatke v omrežje operaterja in jih zaščitene tudi prejema nazaj. Vključno s sporočili za preverjanje pristnosti, kodami za dešifriranje in kodami za potrditve. V zvezi s storitvami, ki ne delujejo preko IP, je IPTV dejansko veliko bolj varen, kot drugi načini prenosa vsebin.

Nevron IPTV

Verjetno si ne želite, da vaš televizor prikazuje takšno sliko. Nevron IPTV ponuja rešitev.

Satelitski in kabelski set top box-i se sklicujejo na shranjevanje ključev za dešifriranje, ki ni zaščiteno pred vdori. To “hekerjem” omogoča precej lažji dostop do vsebine, do katerih ne bi smeli imeti dostopa. Iz tega razloga je IPTV dejansko bolj varen, kot druge oblike dostave medijskih vsebin, saj uporablja sisteme šifriranja, ki so bolj varni kot so sistemi, ki jih najdemo pri ponudnikih kabelske ali satelitske televizije.

Mit št. 2: Nevron IPTV bi lahko postal nezakonit zaradi zakonov o nevtralnosti omrežja

V zadnjih nekaj letih je “nevtralnost” omrežja postala tema vročih razprav. Zagovorniki pravijo, da je treba zagotoviti, da je internet “pošten”, nasprotniki pa trdijo nasprotno. Ne glede na vaše stališče glede nevtralnosti omrežja, ni mogoče zanikati, da lahko to resno vplivalo na prihodnost IPTV. Vendar pa je mit, da bi lahko bila zakonodaja o nevtralnosti IPTV omrežij v bližnji prihodnosti nezakonita, popolnoma neutemeljena. Na kratko, zakonodaja naj bi zaščitila obstoječe storitve in ne bi onemogočala dostopa do novih storitev.

Preberite še: Visokotehnološki sistem televizije in ostalih storitev za hotele s pomočjo IPTV

Mit št. 3: Nevron IPTV pošilja datoteke preko interneta, podobno kot internetna televizija

Čeprav je ta mit, z vidika potrošnikov, smiseln, temelji tudi na neresnici. Za povprečnega uporabnika, se IPTV storitve zdijo skoraj enake klasičnim televizijskim storitvam. Uporabnik pritisne gumb, vsebina pa se pojavi na njegovem zaslonu. Zato se počuti zelo podobno, kot ob gledanju televizije s pomočjo običajnega televizijskega omrežja. Vendar pa je takšno razumevanje IPTV, že v osnovi precej pomanjkljivo. Dostava vsebine ponudnikov vsebin IPTV ni poslana preko interneta, ampak se namesto tega pošilja preko posebnih zasebnih IP omrežij, ki so jih v ta namen vzpostavile telekomunikacijske družbe.

Za razliko od zvoka in videa, ki se pretakajo preko interneta, so IPTV omrežja zasnovana tako, da zagotavljajo kakovostno dostavo vsebin, s katero se spletne storitve ne morejo primerjati*.

Upamo, da je zapisano pripomoglo k razumevanju nekaterih govoric in mitov, ki se nanašajo na svet IPTV. Če želite izvedeti o tem, se obrnite na katerega izmed ponudnikov IPTV.

Related Posts

Intervju

Kako optimizirati spletno stran in doseči vrhunske rezultate?

V današnjem digitalnem svetu je ključno, da ima vaša spletna stran visoko uvrstitev na iskalnikih, kot je Google. Optimizacija spletnih strani postaja vse pomembnejša, saj se število konkurentov povečuje in je težje pritegniti pozornost uporabnikov. Read more…

Drugo/kolumna

Pravilno vzdrževanje orodja – odgovori na najpogostejša vprašanja

Vsak, ki ima doma vsaj kakšen kos orodja, se zaveda, kako pomembno je ustrezno shranjevanje in vzdrževanje orodja. V današnjem prispevku bomo odgovorili na vsa najpogostejša vprašanja glede omenjene tematike. Prebrali boste odgovore na vprašanja Read more…

Case studies

Kako in kam najučinkoviteje shraniti ročno orodje

  V večini primerov bo način shranjevanja vašega ročnega orodja odvisen od prostora, ki ga imate v garaži ali kleti. V tem prispevku bomo zapisali nekaj nekaj idej, kako organizirati vaš delovni prostor in pospraviti Read more…