Živimo v neobičajnih časih, kjer niso redke situacije, da tudi par mesecev ne vidimo svoje družine. Sploh tisti, ki živimo ločeno od svojih staršev smo se navadili na to, da se večinoma zgolj slišimo po telefonu. Skupna nakupovanja, potovanja, gurmanske izleti ali počitnice so bolj ali manj na čakanju. Naj bodo zakonske omejitve, strah pred okužbo ali kaj tretjega, fizični stiki so zadnji 2 leti precej omejeni.

Kaj vseeno narediti, da boste vsaj vaši mami pokazali, da še vedno mislite nanjo in da se bo vsaj kak dan počutila res posebno? Kako pripraviti najlepši rojstni dan ali se spomniti nanjo ob materinskem dnevu? Imamo nekaj idej, kako razveseliti mamo.

razveseliti-mamo

VIR 1

Vzemite si čas za obisk

Organiziranje velike zabave s sorodniki in prijatelji je letos žal nemogoče. Namesto tega si, če je le mogoče, vzemite čas in jo obiščite. Presenetite jo in že vnaprej pripravite krasno domačo večerjo ali pa naročite dostavo. Oglejte si album vaših otroških let in zbudite nekaj krasnih spominov. Poglejte kak nostalgični film in klepetajte dolgo v noč. Čas, preživet z vašo mamo, pa četudi zgolj nekaj ur, ji bo pomenil vse na svetu.

Podarite ne preveč razkošno, ampak unikatno darilo

Kdo ne mara dobrega darila? Dišeče eterično olje za razvajanje, lepo zapakirana žlahtna aromatična kava, par ročno izdelanih uhanov, ali še bolje – vse v enem ličnem paketu, kot so npr. darilni paketi Lepa mami. Verjemite, da bo vaša mama neskončno vesela. Še posebej, če se vrnete v otroštvo in pomislite, kako je bila vesela, ko ste ji iz vrtca ali šole prinesli vašo nerodno narisano voščilnico. Zakaj je ne bi vključili tudi tokrat? Ročno izdelana voščilnica s čudovitim sporočilom, priložena darilu, bo mami dala vedeti, da je res posebna. Prenesite torej najlepše sporočilo z vašo kreativnostjo.

darilni-paket-lepa-mami

Pokažite ji ljubezen preko omrežij

Naše mame kar se da živahno poskušajo slediti družabnim medijem. Všečkajo vse vaše slike in hitro se zgodi, da je slika vas ali vaše družine profilna slika njenega računa. Le kdo vas ima še tako rad? Sledite tudi vi njenim objavam in jih všečkajte in komentirajte. Počutila se bo zelo pomembno.

Skuhajte ji kaj slastnega

Ker so vedno omejitve glede restavracij in obedovanja zunaj, ji pričarajte restavracijo v lastnem domu. Malce se poigrajte s postavitvijo in izdelajte sedežni red z imeni ter natisnite jedilnik. Sebi ali otrokom nadenite predpasnike in se prelevite v natakarje. Pojdite iz okvirjev in ji skuhajte nekaj takega, kar še ni jedla. Naj bo posebno, svečano in elegantno. Če niste ravno vešči v kuhanju se dogovorite za catering. V današnjih časih ga ponujajo skoraj vse restavracije.

Omogočite ji dan brez dela in obvez

Kdaj se je vaša mama nazadnje povsem sprostila in cel dan delala praktično nič? Pravimo, da je mama poklic s polnim delovnim časom, kar vsekakor drži. A vseeno ji podarite dan, ko bo popolnoma brez obvez. Dogovorite se z očetom, najemite asistenta, pošljite ji maserko in naročite obrok – zagotovite le, da resnično ne bo delala. Ta dan je njena edina naloga biti doma in se sproščati.

VIR (1) Mind Journal

Categories: Drugo/kolumna

Related Posts

Drugo/kolumna

Pravilno vzdrževanje orodja – odgovori na najpogostejša vprašanja

Vsak, ki ima doma vsaj kakšen kos orodja, se zaveda, kako pomembno je ustrezno shranjevanje in vzdrževanje orodja. V današnjem prispevku bomo odgovorili na vsa najpogostejša vprašanja glede omenjene tematike. Prebrali boste odgovore na vprašanja Read more…

Drugo/kolumna

Kako pravilno izbrati gonilnik koračnega motorja

  Izbira koračnega motorja in s tem gonilnika (kot je npr. Poscope Driver) pred servo motorjem ima določene prednosti, predvsem ceno. Kjer bo koračni motor primeren za uporabo, razmislite o uporabi, vendar še prej preberite Read more…

Drugo/kolumna

Poganjanje koračnega motorja – opis vseh 4 načinov

  V prispevku si bomo pogledali štiri različne načine, na katere je možno poganjanje koračnega motorja (kot je Poscope stepper motor) in sicer: poganjanje s sinusnim tokom polni korak polovični korak mikro korak Vsebina Poganjanje Read more…