kako priti na prvo stran googlaV tem članku bomo na konkretnih primerih pokazali, kako priti na prvo stran googla. Članka na spletni strani unisvet.si, božična večerja in božično pecivo, ter članek velika noč, so bili napisani prejšnje leto in so se počasi pomikali proti prvim stranem na googlu.

Članek velika noč še ni na prvi strani, medtem ko je članek spletne strani popolnaprehrana.si, lchf tedenski jedilnik, že dolgo na prvih straneh. Prav tako je na prvi strani že dolgo članek spletne strani futr.si, kako shujšati. Na novo napisana stran jedi na žlico se počasi in vztrajno pomika proti vrhu, nekatere podnaslove najdemo okoli dvajsetega mesta. Poglejte kako so članki napisani in zakaj se obdržijo na prvih straneh googla.

Kako priti na prvo stran googla – konkreten primer članka božična večerja

Članek na spletni strani unisvet.si, božična večerja je bil napisan kakšno leto nazaj in je bil na začetku uvrščen zelo daleč na googlu. Že konec poletja smo članek božična večerja pričeli urejati. Najprej smo dodali še veliko receptov, predvsem smo se posvetili temu, da so bili recepti lepo zloženi po vrsti.  Tako je H1 seveda naslov božična večerja,  medtem ko smo H2 dodelili naslednje naslove: božične predjedi, božične glavne jedi, božične solate, priloge k božični večerji, božične sladice in božični napitki.

Vsi ti naslovi H2, so seveda dobili še podnaslove H3: Božične hladne predjedi, božične tople predjedi, božične juhe, božične glavne mesne jedi in tako naprej. Dodali smo tudi podnaslove H3 in H4, pri nekaterih receptih pa tudi H5. Ko smo uredili naslove in podnaslove, smo na spletni strani napisali še nekaj člankov z božično temo in tako dodali še interne linke. Članek je v treh mesecih prišel na 12 mesto na googlu, v nekaj naslednjih tednih pa na osmo mesto. Do konca meseca decembra upamo, da se bo dvignil še za kakšno mesto.

Kam je uvrščen članek božično pecivo?

Članek božično pecivo je bil prav tako napisan v letu 2019 in se je počasi pomikal proti prvi strani na googlu. Za višje pozicije smo predvsem raziskali, kakšna božična peciva in sladice ljudje iščejo v goolovih brskalnikih. Našli smo naslednje ključne besede, ki se nanašajo na božično pecivo:

 • božični piškoti; vaniljevi piškoti, ingverjevi božični piškoti, cimetove zvezdice, božične marcipanove zvezdice
 • božično presno pecivo; božične presne sladice in rulade
 • božični kolači; angleški sadni kolač, božični kolač s kuhanim vinom
 • božična torta; božična marcipanova torta
 • božični medenjaki; čokoladni medenjaki, božični medenjaki z mandlji
 • čokoladne kroglice; čokoladne kroglice z lešniki in kokosom
 • božične rulade; božična rulada z brusnicami in marcipanom

Glavni naslov H1 smo poimenovali najboljši recepti za božične sladice v letu 2019. Naslove H2 so dobili naslovi, ki so imeli največ iskanj, podnaslove H3 in H4 pa so dobili posamezni recepti. Članek se je v treh mesecih povzpel na trinajsto mesto, nato pa v nekaj dneh na prvo stran , to je na osmo mesto v googlu.

Nova stran na spletni strani popolnaprehrana –  jedi na žlico

Na spletni strani popolnaprehrana.si, ki je namenjena zdravemu načinu življenja in receptom za zdrave jedi, smo v jeseni dodali novo stran, jedi na žlico. Najprej smo v Ubersuggest pogledali koliko iskanj ima beseda jedi na žlico in ugotovil, da to besedo ljudje klikajo 880 krat na mesec. Največ iskanj je v jesenskih in zimskih mesecih, zato smo tako tudi dali naslove. H2 je pripadel naslovu jedi na žlico najboljše enolončnice v letu 2019. Nalove H3, pa smo dodelili naslednjim poglavjem:

 • jesenske enolončnice in juhe
 • zimske jedi na žlico
 • zimske juhe
 • zdrave jedi na žlico
 • mineštre
 • jedi na žlico brez mesa
 • močnate jedi

Članek jedi na žlico se sicer še ni uvrstil na prvo stran googla, se pa pojavi na dvanajstem mestu, če iščemo enolončnice na žlico, prav tako se prikaže na drugi strani googla, če iščemo zimske jedi na žlico. Ta tema je zelo široka in tudi konkurenca je velika, zato stran redno dopolnjujemo, članke pa tudi objavljamo na družbenih omrežjih.

Kako priti na prvo stran googla s člankom o hujšanju?

O hujšanju je napisanih veliko člankov in je zato tudi konkurenca malo visoka. Mesečno iskanje za besedo kako shujšati je 1600 in članek na spletni strani futr.si, kako shujšati je trenutno na tretjem mestu, dolgo je bil tudi na prvem mestu. (1)

Članek ima skoraj desettisoč besed in ga še dopolnjujemo. Trenutno je v članku 27 super nasvetov za hujšanje, ki so trenutno aktualni, to so najboljše diete za hujšanje:

 • dieta z juhami
 • hujšanje s spanjem
 • hujšanje z jabolčnim kisom
 • hujšanje s sadjem
 • hujšanje z zelenjavo
 • kako hujšati z luno
 • ingver za hujšanje
 • dieta klinike Mayo

Članek kako shujšati je bil napisan pred tremi leti in ga ves čas posodabljamo, prav tako dodajamo nove vsebine.

Še nekaj napotkov kako priti na prvo stran googla:

Kako ostati prvi na Googlu?

Po tem, ko enkrat s članki, ki so pisani po SEO smernicah (t.i. SEO pravila), uspemo priti na prvo stran Googla, je seveda pomembno, da na prvi strani Googla, z napisanimi SEO članki, uspemo tudi ostati. V ta namen nam po tem, ko spišemo SEO članke (t.i. onsite SEO optimizacija), pride prav offsite SEO optimizacija (gradnja povratnih povezav), s pomočjo katere obdržimo spletno stran na prvi strani Googla.

Dodatne informacije: Koliko je vredno prvo mesto na Googlu?

Gradnja povratnih povezav pomeni, da konstantno gradimo povezave linke iz drugih spletnih strani, na našo stran, to pa počnemo na spletnih forumih, v obliki komentarjev na drugih blogih, in v obliki člankov, ki jih objavljamo na drugih spletnih straneh (in, ki vsebujejo povratno povezavo nazaj na našo spletno stran).

Učinkovita spletna optimizacija tako ni samo to, da si želimo priti na prvo stran Googla, temveč predvsem tudi to, da se trudimo, ko enkrat na prvo stran Googla, pridemo, na prvi strani, tudi ostati.

Preverite še: 3 top nasveti za učinkovito prodajo preko interneta

Categories: Poslovni partnerji

Related Posts

Drugo/kolumna

Poganjanje koračnega motorja – opis vseh 4 načinov

  V prispevku si bomo pogledali štiri različne načine, na katere je možno poganjanje koračnega motorja (kot je Poscope stepper motor) in sicer: poganjanje s sinusnim tokom polni korak polovični korak mikro korak Vsebina Poganjanje Read more…

Drugo/kolumna

Kana za lase in njena uporaba

Kana za lase in njena uporaba je članek, v katerem vam bomo poskusili predstaviti nasvete, ki bi jih morali poznati vsi, ki za svoje lase uporabljajo naravne barve za lase. Poglejte si katere so najbolj Read more…

Drugo/kolumna

Magnezij in vitamini B [Zakaj ju jemati skupaj]

Obstaja osem različnih vitaminov skupine B, ki prispevajo k zdravemu telesu. Magnezij krepi kosti, pomaga živčnemu sistemu in pri sintezi beljakovin. V zapisu vam bomo predstavili: razloge za skupno jemanje magnezija in vitamina B koristi Read more…