Ali ste vedeli, da je danes na svetu že več kot 4 milijarde uporabnikov interneta (1)? Če vam digitalno trženje lahko pomaga ujeti vsaj najmanjši delež tega svetovnega občinstva, bo igralo ključno vlogo pri rasti vašega podjetja. Torej, zakaj bi kdaj prepustili naključju nekaj s toliko potenciala? Vedeti, katera bo prava marketinška agencija za vaše podjetje, ni sicer vprašanje življenja ali smrti, vendar ima lahko resne posledice za rast vašega podjetja. In, ali ni to konec koncev isto? Torej, kako izbrati pravo agencijo, ki vam bo ustrezala? Preverimo v nadaljevanju.

marketinška agencija

Izbira marketinške agencije

Obstaja veliko načinov, kako se odločiti, s katero agencijo želite v prihodnosti sodelovati:

  • Uradna pridobitev ponudbe
  • Spodbujanje agencij, da predstavijo vaše podjetje
  • Ogled vzorcev/majhnih projektov vnaprej
  • Vodenje neformalnih sestankov in uporaba “ad hoc” pristopa
  • Pridobivanje priporočil od zadovoljnih uporabnikov
  • Odločitev, ki temelji na stroških

Najti pravo agencijo je pravzaprav enostavno. Najtežji del pa je najti agencijo, ki je prava za vaše podjetje. Ko se poskušate odločiti, morate upoštevati naslednje postavke.

uporabniki interneta

Uporabnikov interneta po svetu (raziskava iz leta 2019) je več kot 4 milijone! (1)

Zaupanje

Digitalno trženje se nenehno spreminja, zato je običajno, da se strategije sčasoma spreminjajo. Ali res zaupate vaši agenciji, da vas bo obveščala?

V času sodelovanja bo vaš odnos na preizkušnji in bistveno je, da veste, da lahko težke trenutke premagate z odprto komunikacijo. Jim lahko zaupate, ko gre kaj narobe? Ali vam bodo izstavili nepričakovane račune? Ko se roki hitro približujejo in nekaj ni v redu, ali lahko računate na poštenost, tudi če je to, kar pravijo, zadnja stvar, ki jo želite slišati?

Dodana vrednost

Ko se odločite za nadaljnje sodelovanje z agencijo, je to običajno zaradi obilice novih marketinških taktik in orodij, ki se pojavljajo vsak dan. Potrebujete strokovnega partnerja, da lahko sledite najnovejšim trendom; potrebujete take, ki zna najbolje izkoristiti različne platforme.

Transparentnost

Transparentnost je del zaupanja. Na primer, vprašanje stroškov je treba razjasniti vnaprej. Ni skrivnost, da vam bodo nekatera podjetja povedala točno tisto, kar želite slišati, samo da bi podpisali pogodbe, zato bodite previdni. Začetek sodelovanja, ki temelji na laži, govori o verjetnosti nadaljnjih prevar. Sodelovanje bi potekalo na nestabilnih temeljih.

Pri izbiri agencije presodite sami

Bodite pozorni na marketing agencije

Kako se tržijo sami? Oglejte si njihov marketing – vsebino in se vprašajte, ali je privlačna, poučna in dobro urejena. Kako učinkoviti so njihovi oglasi? Se njihovo spletno mesto hitro naloži na vseh platformah? Ali njihovi družbeni mediji jasno izražajo svojo blagovno znamko in ali zanesljivo sodelujejo z obiskovalci?

marketing

Seveda se bo način, kako agencije promovirajo svoje podjetje, razlikoval od tega, kako tržijo vaše. Toda ko izbirate agencijo, želite dokaze, da lahko sami naredijo tisto, kar so obljubili, da bodo storili za vas.

Velikost ni pomembna

Ne ciljajte zgolj na to, koliko zaposlenih ima agencija oz. koliko je velika. Večje ekipe ne zagotavljajo, da bo delo opravljeno hitreje ali bolj kakovostno.

Oglejte si strokovnost, ekipo in kulturo podjetja. Ali ekipa dobro komunicira, deluje v timu in izkazuje razumevanje in predanost vašemu poslanstvu? Pogosto ljudje, s keterimi se boste najprej srečali, ne bodo tisti, ki bodo opravljali delo, zato preverite, s kom boste sodelovali. V velikih agencijah bi lahko vaše projekte predali manj izkušenim ali mlajšim članom. Je res to vaša želja?

Potrebujete več kot študijo primera

Preden zaposlite nove sodelavce, po vsej verjetnosti opravite razgovore in preverite reference. Ali enako storite pri izbiri vaše marketinške agencije? Preteklo delo je močan pokazatelj sposobnosti, vendar le do neke mere. Prosite za pogovor z nekaterimi njihovimi strankami, ki vam lahko z lastnimi besedami povedo, kako je z agencijo sodelovati na praktični, vsakodnevni ravni.

Cena ni vse …

… toda pričakovanja so. Zahtevajte jasno razlago dela, ki ga lahko pričakujete, končnih rezultatov, ki jih bo agencija zagotovila, in koliko boste zanje plačali. Transparentnost in zaupanje igrata pri tem veliko vlogo, saj lahko stroški nihajo glede na izdelke ali storitve, ki jih uporabljate za svojo kampanjo. Oboroženi z resnično oceno se lahko ustrezno pripravite.

Kako izbrati pravo agencijo?

Brezciljno vodenje katere koli marketinške kampanje brez strategije ali zagotavljanja vsebine (ne glede na to, kako impresivna je) brez npr. SEO je recept za neuspeh. Ste strokovnjak za to, kar počnete. Prava marketinška agencija je strokovnjak za to, v čemer ste odlični, in to približa pravim ljudem. Večkrat. Preverjeno.

VIR (1) The Next Web

Related Posts

Poslovni partnerji

Stilsko in Udobno: Spletne Trgovine z Oblačili za Popolno Doživetje Nakupovanja

S sodobnim tempom življenja se vedno več ljudi obrača k spletnemu nakupovanju, da bi si olajšali dostop do raznovrstnih izdelkov, med katerimi so tudi oblačila. Spletna trgovina z oblačili je postala ključna destinacija za modne Read more…

Drugo/kolumna

Zmanjšanje Prsi: Razumevanje Postopka, Koristi in Okrevanja

Zmanjšanje prsi, znan tudi kot mamoplastika zmanjšanja, je kirurški postopek, namenjen zmanjšanju velikosti in izboljšanju oblike ženskih prsi. Ta postopek se izvaja iz različnih razlogov, vključno z olajšanjem fizičnih neugodnosti, izboljšanjem samopodobe ter reševanjem bolečin Read more…

Poslovni partnerji

Odklepanje Sijaja Kože: Sinergijska Moč Niacinamida in Retinola

Odklepanje Sijaja Kože: Sinergijska Moč Niacinamida in Retinola V svetu nege kože se je dinamični dvojec niacinamida in retinola izkazal kot močna kombinacija, ki obljublja harmonično simfonijo koristi za zdravje kože. Ti dve sestavini, vsaka Read more…