V večini primerov bo način shranjevanja vašega ročnega orodja odvisen od prostora, ki ga imate v garaži ali kleti. V tem prispevku bomo zapisali nekaj nekaj idej, kako organizirati vaš delovni prostor in pospraviti ter shraniti ročno orodje na način, da ga boste imeli pripravljeno naslednjič, ko ga boste potrebovali!

Seveda bo način shranjevanja ročnega orodja odvisen tudi od tega, kakšno orodje shranjujete. Na primer, umetnik bo potreboval drugačno ročno orodje kot mojster. Ne glede na to, kateri sistem za shranjevanje uporabljate, morajo biti orodja, ki jih potrebujete, vedno blizu. Orodje je treba shraniti tudi tako, da se čim manj poškoduje. Prepričajte se, da je tudi ustrezna varnostna oprema shranjena tako, da je zlahka dosegljiva z orodjem, ki ga uporabljate.

drugačno-ročno-orodje

SQS mobilni vozički za orodje z odlagalno površino

Če imate v vaši zbirki obsežen nabor orodij, bi lahko bil mobilni voziček za orodje z več predali in delovno ploščo za odlaganje boljmorda najboljša izbira za vas. Pri večini modelov je mogoče kolesa pritrditi, tako da lahko manjša dela opravite neposredno tam, kjer delate na projektu.

SQS mobilni vozički za orodje so na voljo prazni, če pa še nimate orodja, jih lahko kupite tudi z garniturami orodij.

Obstajajo tudi cenovno ugodne verzije in vam ponujajo veliko načinov za varno shranjevanje ročnega orodja. Če ste mojster, morda že imate idejo, kako narediti lasten voziček za orodje. Vozički, ki jih boste izdelali sami, imajo to prednost, da lahko predale in razdelke prilagodite tako, kot jih potrebujete, saj najbolje poznate svoje orodje!

sqS mobilni vozički

Kovinska mreža

Če vaša stena to omogoča, postavite kovinsko mrežo s toliko kavlji, kot želite. Na mrežo lahko obesite orodje samostojno ali pa najprej obesite škatle, v katere shranite nekaj vijakov, matic in žebljev. Izjemno enostavna, hitra in funkcionalna rešitev.

Kovčki za orodje

Če ne želite porabiti preveč denarja za organizacijo ročnega orodja, so funkconalni kovčki za orodje odlična alternativa. V njih lahko na varen in pregleden način shranite svoja priročna orodja, kjer so vedno pri roki. Ena od pomembnih prednosti, ki jih imajo prenosni kovčki za orodje: njegova mobilnost. S kovčkom lahko preprosto zamenjate delovno mesto, ne da bi za seboj pustili najpomembnejša orodja. Sem spadajo kladivo, klešče, izvijači, žeblji, viličasti ključi, obročasti ali nasadni ključi.

prenosni kovčki za orodje

Perforirana stena

Eden najbolj uporabljenih in najbolj prilagodljivih načinov za shranjevanje ročnega orodja je perforirana stena ali perforirane plošče. Posamezno jih je mogoče pritrditi na delovno mizo ali steno. Nato plošče opremite z različnimi kavlji in nosilci.

Z dodatnimi kompleti kavljev in nosilcev lahko perforirane stene širite v nedogled. Perforirane stene so odlične za shranjevanje vašega orodja, kjer jih potrebujete. Poleg tega so optično privlačne in ustvarjajo privlačen dizajn sten. Nekateri proizvajalci dobavljajo pravilne nosilce s perforiranimi stenami. Če lahko kupite vse skupaj, lahko celo prihranite nekaj denarja.

V tem kontekstu je morda vredno omeniti; če načrtujete steno za svoja orodja s perforiranimi ploščami, je nujno, da jih vse dobite od istega proizvajalca. Luknje v perforiranih stenah so različne od proizvajalca do proizvajalca. Če torej kupujete pri različnih ponudnikih, se luknje morda ne bodo ujemale s tistimi, ki jih že imate.

Pomislite na to ob nakupu. Najbolje je, da vnaprej premislite in izračunajte, koliko plošč boste potrebovali za shranjevanje ročnega orodja.

Če začnete odlagati svoja orodja, je pametno ustvariti sistem, ki ni le priročen, ampak tudi enostaven za zapomniti. Na primer, lahko naročite izvijače in ključe od najmanjšega do največjega ali obratno. Matice različnih velikosti je najbolje hraniti v ločenih škatlah, ki jih pravilno označite. Malo dodatnega dela na začetku vam bo na dolgi rok prihranilo veliko časa in stresa, saj boste našli pravo velikost samo s pogledom na svojo steno za shranjevanje.

perforirana stena

Primer perforirane stene – ideje za postavitve med drugim najdete na platformi Pinterest (VIR 1)

Sistemi za shranjevanje

Eden od načinov za shranjevanje priročnih orodij so tudi številni sistemi za shranjevanje, ki so običajno sestavljeni iz več elementov.

Eden od takih je npr. sistem BlueCave, ki vam omogoča, da svoje orodje shranite sistematično in praktično. Prednost tega sistema omar je, da ga lahko enostavno pritrdite tik nad delovno mizo, kjer je orodje hitro pri roki. Ta sofisticiran sistem omogoča tudi kombiniranje predalov za orodje in elementov osvetlitve ali napajanja in tako še dodatno razširi prednosti.

Številni mojstri in sorodne panoge dobro poznajo sistem BlueCave. Ta sistem združuje trdne stene z nastavljivimi in prilagodljivimi razdelki. Poleg tega je ta sistem ohišja mobilen. Preprosto ga lahko odstranite s stene in že je pripravljen za uporabo. Dodatek zvočnih in svetlobnih elementov izboljša sistem omar s prosto izbirnimi razširitvami, ki se brezhibno integrirajo v enoten videz in zagotavljajo urejeno in pregledno delovno mesto kljub različni uporabi.

Nasvet: Če pogosto delate na različnih projektih, si zagotovite en tak sistem za vsako delovno mesto. Tako imate vedno vse, kar potrebujete, kamor koli greste!

Dodatne možnosti shranjevanja

Če imate v delovnem prostoru dovolj prostora, lahko tam shranite večjo opremo. Na primer, metle, delovna oblačila ali vrtno orodje lahko shranite tudi na kavlje ali druga držala za naprave za steno. Poleg univerzalnih kavljev obstajajo specialni nosilni kavlji za posebne vrste opreme, kot so lestve, kolesa ali škornji.

Uporabne so tudi zaklepne omare za shranjevanje kritičnih snovi, kot so strupena čistila, pesticidi ali sredstva za zatiranje plevela. Te varne omare lahko sprejmejo tudi nevarne predmete, kot so zelo ostri noži. Omare, ki jih je mogoče zakleniti, so še posebej pomembne, če imate v hiši otroke.

Sklep

Ne glede na sistem za shranjevanje vaših priročnih orodij, za katerega se odločite, je ključnega pomena, da vam daje dovolj prostora za pregledno in priročno shranjevanje vsega, hkrati pa se ujema z vašim potekom dela. Najboljši sistem za shranjevanje vam ne bo v pomoč, če ne morete shraniti vsega, kar potrebujete. Ravno tako ne bodo v pomoč, če vam shramba ne zagotavlja fleksibilnosti, ki jo potrebujete pri svojem delu!

VIR (1) Pinterest

Related Posts

Poslovni partnerji

Stilsko in Udobno: Spletne Trgovine z Oblačili za Popolno Doživetje Nakupovanja

S sodobnim tempom življenja se vedno več ljudi obrača k spletnemu nakupovanju, da bi si olajšali dostop do raznovrstnih izdelkov, med katerimi so tudi oblačila. Spletna trgovina z oblačili je postala ključna destinacija za modne Read more…

Drugo/kolumna

Zmanjšanje Prsi: Razumevanje Postopka, Koristi in Okrevanja

Zmanjšanje prsi, znan tudi kot mamoplastika zmanjšanja, je kirurški postopek, namenjen zmanjšanju velikosti in izboljšanju oblike ženskih prsi. Ta postopek se izvaja iz različnih razlogov, vključno z olajšanjem fizičnih neugodnosti, izboljšanjem samopodobe ter reševanjem bolečin Read more…

Poslovni partnerji

Odklepanje Sijaja Kože: Sinergijska Moč Niacinamida in Retinola

Odklepanje Sijaja Kože: Sinergijska Moč Niacinamida in Retinola V svetu nege kože se je dinamični dvojec niacinamida in retinola izkazal kot močna kombinacija, ki obljublja harmonično simfonijo koristi za zdravje kože. Ti dve sestavini, vsaka Read more…