Vsak, ki ima doma vsaj kakšen kos orodja, se zaveda, kako pomembno je ustrezno shranjevanje in vzdrževanje orodja. V današnjem prispevku bomo odgovorili na vsa najpogostejša vprašanja glede omenjene tematike. Prebrali boste odgovore na vprašanja glede najpogostejših in učinkovitih praks, ki se tičejo tako ročnega, električnega in morebitnega drugega orodja. Odgovorili bomo tudi na vprašanje, kako se shranjevanja lotiti v večjih proizvodnih obratih.

Kako se orodje pravilno shranjuje?

Vedno shranjujte vertikalno. Orodja nikoli ne hranite na tleh. Investirajte v police za manjša orodja ali pa obesite desko na delovno mizo ali na steno v garaži. Lahko boste obesili stvari, kot so ključi, kladiva, rezalnik za škatle, vrtna oprema in številno drugo SQS orodje, tako da bodo lahko dostopni kadar koli.

sqs-orodje

Kakšni so osnovni nasveti za čiščenje in shranjevanje orodja in materialov?

Čisto orodje dajte v prazno plastično posodo, na primer v koš za smeti. Razmislite tudi o obešanju orodja na stojalo ali namestitvi nosilcev za držanje in organiziranje vaše opreme. Trgovine s strojno opremo ponujajo močna lepila za držanje orodij, ki ne bodo pustila ostankov, če se kdaj v prihodnosti odločite odstraniti vezivna sredstva.

Kaj je pomembno za pravilno shranjevanje orodja in opreme?

Če poskrbite, da so vaša orodja pravilno shranjena, očiščena in dobro vzdrževana, boste prihranili čas in denar ter olajšali vaše projekte in dela. Ko gre za shranjevanje orodja, morate delati s prostorom, ki ga imate.

Kakšno je najbolj smiselno zaporedje za čiščenje orodja?

Uporaba, nega in vzdrževanje in čiščenje orodja

 • Suho čiščenje – odstranite vso vidno in grobo zemljo ter ostanke
 • Predhodno izperite vsa področja in površine, dokler niso vidno brez umazanije
 • Operite (z milom in po potrebi podrgnite)
 • Še enkrat izperite
 • Preglejte
 • Sanirajte
 • Posušite
 • Še enkrat preverite

Praktično nešteto raznolikih idej za shranjevanje in vzdrževanje vseh vrst orodja boste našli tudi na Pinterestu (1). Določene elemente si tako lahko izdelati čisto sami.

Kakšen je pomen ustreznega shranjevanja opreme?

Skladiščna oprema je vsaka oprema, ki se uporablja za ohranjanje ali shranjevanje materialov v določenem časovnem obdobju (in lahko vključuje transport). Običajno pomaga ohranjati dragocen delovni prostor. Dovolj prostora za delo igra pomembno vlogo pri zaščiti izdelkov, varnosti delavcev in tekoči proizvodnji.

Kakšne koristi boste imeli, če boste svoje orodje pravilno shranjevali?

Orodja dobre kakovosti so lahko velika naložba, a če zanje dobro skrbite, bodo zdržala dlje in vam povrnila uslugo. Če poskrbite, da so vaša orodja pravilno shranjena, očiščena in dobro vzdrževana, boste prihranili čas in denar ter olajšali vaše projekte in dela.

Kakšen je pravilen način za shranjevanje ročnega orodja?

Orodje hranite v suhem prostoru z nizko vlažnostjo – stran od sušilnikov, pralnic itd. Električno orodje shranjujte v originalnih škatlah ali etuiji, vrtno orodje pa obesite stran od tal. Če uporabljate kovček za orodje ali predale, uporabite paketke silikagela za vpijanje vlage ali jih vložite v obloge predalov proti rji.

kovček-z-orodjem

Kakšen je pravilen način shranjevanja ostalega orodja in opreme?

Osnovna navodila, ki jih je treba upoštevati pri shranjevanju orodja in opreme:

 • Za vsako vrsto orodja imejte določeno mesto.
 • Omaro za shranjevanje označite ali jo pravilno postavite, tako da jo boste takoj našli.
 • Orodje in opremo shranjujte blizu mesta uporabe.
 • Pred shranjevanjem orodje dobro operite in posušite.
 • Nože pravilno shranjujte, ko niso v uporabi, z ostrim robom navzdol.

Kakšno opremo potrebujete za maloprodajno trgovino?

Verjetno boste potrebovali tudi zaloge oznak, rezalnike škatel, pištolo za trak, metle, krpe in druge čistilne pripomočke, kot je razkužilo. Prav tako se želite izogniti morebitni tožbi, zato ne pozabite na obvestila za mokra tla.

Kako se orodja uporabljajo v industrijskih objektih?

V predelovalni industriji ima orodje zelo pomembno vlogo pri obdelovalnih operacijah, kot so rezanje, oblaganje, rezkanje, vrtanje itd. V strojni delavnici strojniki običajno uporabljajo strojna orodja (vrtalni stroji, brusilni stroji …) in rezalna orodja za izdelavo izdelka.

vrtalni stroji

Kateri so koraki v procesu upravljanja orodij?

Za postopek nabave najprej shemo orodij pošljite dobaviteljem in v skladu s primerjavo ponudbe dobavitelja za nabavo orodja po nabavnem oddelku. Potrebo po novih orodjih opredelite po predloženem proizvodnem načrtu s strani oddelka za načrtovanje.

Kateri je najboljši način za shranjevanje gradbenega orodja?

Orodje hranite previdno. Pravilno shranjevanje orodja je bistvenega pomena. Čeprav so orodja zasnovana za grobo uporabo, je pomembno, da jih pravilno shranite. Pokrijte svoja orodja, da preprečite umazanijo in vpliv dežja. Če orodja dalj časa ne uporabljate, ga redno pregledujte glede znakov poškodb, obrabe, korozije itd.

Kateri je najboljši način za organiziranje orodij?

Prvi korak k organizaciji orodij je temeljit popis. Ko imate pri roki splošno predstavo o orodjih, jih razvrstite v podobne kategorije. Združite vso električno orodje, majhno ročno orodje itd. Nato ustvarite cone in uporabite omare, da ohranite podobne predmete skupaj.

Kateri je najboljši način za shranjevanje vaše opreme?

Zaklepanje shranjevalnih omar in omejevanje dostopa do skladišč bo preprečilo nepooblaščeno ravnanje s shranjenimi predmeti in zmanjšalo možnost kraje. Ustvarite načrt za shranjevanje vse opreme in materialov na vašem mestu. Vsakemu predmetu ali vrsti predmeta dodelite določeno lokacijo in ustrezno označite prostor.

Kje so najboljša mesta za shranjevanje orodja?

Vrtne potrebščine, pripomočki za vozila in tekočine ter domače orodje, kot so kladiva, žage, žeblji in električna oprema, bodo potrebovali ustrezno nego in skladiščenje. Ti učinkovito organizirani predmeti olajšajo domače projekte in še olajšajo čiščenje. Del svoje garaže, lope ali kletne omare določite kot prostor za shranjevanje orodja.

VIR (1) Pinterest

Categories: Drugo/kolumnaIntervju

Related Posts

Drugo/kolumna

Zmanjšanje Prsi: Razumevanje Postopka, Koristi in Okrevanja

Zmanjšanje prsi, znan tudi kot mamoplastika zmanjšanja, je kirurški postopek, namenjen zmanjšanju velikosti in izboljšanju oblike ženskih prsi. Ta postopek se izvaja iz različnih razlogov, vključno z olajšanjem fizičnih neugodnosti, izboljšanjem samopodobe ter reševanjem bolečin Read more…

Drugo/kolumna

Zabava za otroke na laser tagu in nerfu s Paintball Ljubljana

Kaj je laser tag… Laser tag je igra, ki jo igrajo navdušenci nad tehnologijo in adrenalinsko napolnjenimi izkušnjami. Igra temelji na uporabi infrardečih žarkov in senzorjev, ki omogočajo igralcem, da se med seboj “streljajo” z Read more…

Drugo/kolumna

Darila za Vzgojiteljice: Izraz Ljubezni in Spoštovanja do Tistih, ki Oblikujejo Otroke

Vzgojiteljice so ključne osebe v otrokovem življenju, saj ne le skrbijo za njih, ampak tudi soustvarjajo njihovo učenje, razvoj in doživljanje sveta. Čeprav besede zahvale niso nikoli dovolj, lahko darila za vzgojiteljice izrazijo globoko spoštovanje Read more…