V današnjem prispevku bomo podali nekaj splošnih koristnih napotkov, kako varno ravnati oz. namestiti sistem za nadzor višine gorilnika, kot je npr. sistem blagovne znamke Poscope. Ogledali si bomo tudi osnovne zahteve, ki jih mora imeti plazemski rezalnik, če želimo tak sistem namestiti.

Poscope

 

Varnostni napotki pred namestitvijo

  • Ko delate na vašem sistemu za plazemsko rezanje ali ga vzdržujete, ne pozabite izključiti vseh virov napajanja. Visoke napetosti in amperaže so prisotne in so lahko usodne.
  • Za namestitev vmesnika za napetost obloka natančno upoštevajte navodila proizvajalca.
  • Pazite, da preverite polarnost napetosti obloka, preden priključite na nadzorno konzolo. Nepravilna polarnost lahko povzroči veliko poškodbo krmilnega sistema in ni zajeta v garanciji.
  • Vedno upoštevajte vse varnostne ukrepe proizvajalcev plazemskih sistemov. Ta opozorila veljajo tudi za višino krmilnega sistema.

Medtem ko lahko nadzor višine gorilnika dramatično zmanjša odvisnost od človeškega posredovanja pri rezanju, med rezanjem nikoli ne puščajte stroja brez nadzora. Deli se lahko po rezanju “nagnejo” in motijo delovanje stroja.

Sistemi za plazemsko rezanje proizvajajo visoke EMI (elektromagnetne motnje), ki lahko povzročijo nepredvidljive učinke in delovanje elektronskega sistema. Da zmanjšate možnost motenj, vedno ločite krmilne kable od kabla plazemskega gorilnika za najmanj 2,5 cm, kjer je to mogoče.

Delovna objemka ali ozemljitvena žica mora biti vedno pritrjena na material, ki ga režete. To bo zagotovilo, da električna energija, potrebna za rezanje materiala, teče od konice gorilnika (negativni naboj) do dela sponke (pozitiven naboj) na poti najmanjšega upora.

OPOMBA: Če pritrdite delovno objemko na mizo, lahko ta elektrika teče skozi druge komponente mize, kot so motorji, in povzroči notranje poškodbe.

Nujne zahteve sistema za ustrezno delovanje

Vaš plazemski sistem mora imeti na voljo izhod za napetost neobloka. Napetost neobloka je enaka dejanski rezalni napetosti in ni pogojena z delilnikom napetosti za zmanjšanje napetosti zaznavanja. Če ima vaš sistem napetostni delilnik ali zmanjšano napetost zaznavanja, se posvetujte s proizvajalcem, da vaš sistem kalibrira za delo z vašim plazemskim sistemom.

diagram povezave

Primer sheme povezave plazemskega rezalnika (VIR 1)

Vaš plazemski sistem mora imeti dve žici, ki ju je mogoče uporabiti za začetek plazemskega rezanja tako, da ti dve žici povežete skupaj s stikalom ali relejnim kontaktom z obremenitvijo, ki ni večja od 2 ampera. Regulacija višine gorilnika ima v notranjosti rele za izvedbo te naloge. Če vaša plazma zahteva več kot 2 amperski signal, lahko dodate zunanji rele. Za podrobnosti se obrnite na proizvajalca. Od THC do plazemske enote boste morali napeljati dvožilni kabel. Za večino sistemov priporočamo žico od 18 do 20.

Vaš CNC sistem mora imeti izhodni rele, ki ga je mogoče uporabiti za začetek zaporedja rezanja. Običajno odprt kontakt z nazivno močjo 1 amper, ki se zapre na začetku zaporedja rezov, bo zadostoval. Od releja do enote THC (nadzor višine gorilnika) boste morali napeljati dvožilni kabel. Priporočamo žico od 18 do 20.

Konstrukcija vaše rezalne mize bo morala zadostno podpirati kovino, ki se reže, da se prepreči upogibanje, ko gorilnik pride v stik z materialom pri zaznavanju višine začetnega pristopa. Miza mora podpirati material, da se prepreči prevrnitev materiala čez oporo ali preveliko upogibanje materiala.

VIR (1) Planet CNC

Related Posts

Drugo/kolumna

Kako zalo je lahko učinkovita Bobath (RNO) terapija?

Bobath terapija temelji na sposobnosti možganov, da se prilagodijo spremembam in reorganizirajo ter si opomorejo po nevroloških poškodbah. Bobathov pristop temelji na številnih načelih, ki vključujejo: Spodbujanje normalnih gibalnih vzorcev Osredotočanje na kakovost gibanja Olajšanje Read more…

Intervju

Kako optimizirati spletno stran in doseči vrhunske rezultate?

V današnjem digitalnem svetu je ključno, da ima vaša spletna stran visoko uvrstitev na iskalnikih, kot je Google. Optimizacija spletnih strani postaja vse pomembnejša, saj se število konkurentov povečuje in je težje pritegniti pozornost uporabnikov. Read more…

Drugo/kolumna

Ustvarjanje čudovitih spominov: Otroška oblačila in umetnost fotografiranja

Vsi starši želimo ohraniti spomine na naše otroke, ko so še majhni in prisrčni. Eden od načinov, kako to narediti, je z umetnostjo fotografiranja. Fotografije lahko ujamejo edinstvene trenutke in izraze naših otrok, ki jih Read more…