Katere so najboljše aplikacije za Android IPTV Set Top Box naprave?

Uporaba Android IPTV Set Top Box naprave in neuporaba vseh njegovih zmogljivosti, je kot vožnja s športnim avtomobilom, s hitrostjo 30 kilometrov na uro. To, kar definira uspeh operacijskega sistema, so njegove aplikacije. In Android je zelo uspešen operacijski sistem na tem področju. Za ta sistem obstaja toliko aplikacij, da ima večina uporabnikov težava pri izbiri le teh.

Android IPTV Set Top Box naprave

Za Android IPTV Set Top Box naprave je na voljo veliko število uporabnih aplikacij.

Tržni delež naprav z Android operacijskim sistemom, konstantno narašča. Posledično vedno več uporabnikov uporablja tudi vedno več aplikacij. Android uporablja več kot 2 milijardi aktivnih uporabnikov (na različnih napravah). Zato je zelo pomembno tudi oblikovanje in optimizacija aplikacij za Android IPTV Set Top Box naprave.

 

Video

YouTube*

Da, res je. Praktično vse, kaj se zgodi, pristane v YouTube! In da, prav tako je res tudi, da je to največja spletna stran za izmenjavo video posnetkov na svetu. Do YouTube lahko dostopate preko različnih spletnih brskalnikov, a najboljšo izkušnjo ponuja uporaba aplikacije.

Z YouTube si lahko ogledate vse vrste videoposnetkov: filme, zabavne videoposnetke, potegavščine, naključne posnetke, video posnetke v živo, glasbene videoposnetke itd. Na voljo pa je ogled v različnih ločljivostih: 240p, 360p, 720p, 1080 in 4K.

Netflix*

Netflix verjetno ne potrebuje nobene posebne predstavitve. S svojo široko ponudbo ekskluzivnih oddaj in serij, je Netflix ena izmed pogosteje uporabljenih aplikacij. Poleg svojega bogatega kataloga, ima sposobnost pretakanja vsebin tudi v 4K in HDR kakovosti, kar je ena od funkcij, zaradi česar je Netflix postal nesporen kralj na področju pretakanja videa.

 

VLC*

VLC je ena izmed najbolj prilagodljivih aplikacij za predvajane videa, ki obstajajo na spletu. VLC zna predvajati vse vrste medijskih datotek in je na voljo skoraj za vse operacijske sisteme. VLC podpira tudi predvajanje glasbenih datotek. Še en velik plus: je popolnoma brezplačen. Prav tako je popolnoma brez oglasov in ima pa tudi številne druge uporabne funkcije.

Televizija

WeTV*

Naj gre za satelitske, kabelske ali zemeljske kanale, si lahko ogledate vse. In to v najboljši kakovosti slike, ki si jo lahko predstavljate. Vse to zahvaljujoč WeTV aplikaciji. Z zelo uporabnikom prijaznim vmesnikom, omogoča predvajanje praktično vseh najljubših TV kanalov, kar izboljša doživetje v dnevni sobi. Še več, lahko ustvarite sezname svojih priljubljenih kanalov, izberete podnapise, zamenjate zvočne posnetke ali preverite TV vodnik.

Sling TV*

Preprosto rečeno je Sling TV televizija v živo preko interneta. Ne, ne potrebujete nobene antene, satelitskega krožnika, niti kabelske televizije. Vse, kar potrebujete za gledanje kanalov, kot so Disney Channel, CNN, ESPN in TNT, je internetna povezava in Sling TV. Gre za storitev, ki je z delovanje pričela v letu 2015. Omogoča gledanje televizijskih kanalov v živo in videa na zahtevo. In to ne le na televiziji, ampak tudi na računalniku, mobilnih napravah in igralnih konzolah, kot je na primer Xbox.

Avdio

Spotify*

Če vam je všeč glasba,  je Spotify nujna aplikacija. Ta aplikacija za pretakanje glasbe ponuja veliko izbiro skladb, dober algoritem za glasbene predloge in veliko različnih možnosti predvajanja. Zaradi preprostega vmesnika in dobre izbire naročniških paketov, je Spotify ena najboljših aplikacij za Android, ki pa je žal v Slovenji ni mogoče uporabljati.

Pandora*

Pandorina aplikacija je ena izmed močnejših v kategoriji glasbenih aplikacij. Obstaja samo en problem, zaradi katerega je ta aplikacija manj priljubljena po svetu. Uporaba je omejena samo na  ZDA, Avstralijo in Novo Zelandijo. Preostali svet bo, na žalost, moral počakati še nekaj časa, da bo dobil dostop do te neverjetne aplikacije.

Spletni brskalniki

Google Chrome*

Če uporabljate internet, potrebujete tudi hitro aplikacijo spletnega brskalnika. Google Chrome je eden izmed najbolj priljubljenih brskalnikov na svetu in je na voljo tudi za namestite na Android IPTV Set Top Box naprave. S to aplikacijo lahko na televizorju brskate po spletu in v živo gledate video posnetke na Facebook-u, Twitter-ju in drugih platformah.

Opera TV*

Opera je eden najboljših brskalnikov na svetu, ki pa ga uporabljajo le redki. Z uporabniškim vmesnikom, ki je optimiziran za televizijske zaslone, brskalnik Opera TV omogoča uporabnikom, da brskajo po internetu. Tudi na televizijskih sprejemnikih in IPTV STB napravah. Zasnovan je tako, da je hiter in lahek za uporabo. Zato je dobra izbira, če želite gledati “live” videe na socialnih omrežjih in spletnih mestih.

Related Posts

Drugo/kolumna

Pravilno vzdrževanje orodja – odgovori na najpogostejša vprašanja

Vsak, ki ima doma vsaj kakšen kos orodja, se zaveda, kako pomembno je ustrezno shranjevanje in vzdrževanje orodja. V današnjem prispevku bomo odgovorili na vsa najpogostejša vprašanja glede omenjene tematike. Prebrali boste odgovore na vprašanja Read more…

Drugo/kolumna

Kako pravilno izbrati gonilnik koračnega motorja

  Izbira koračnega motorja in s tem gonilnika (kot je npr. Poscope Driver) pred servo motorjem ima določene prednosti, predvsem ceno. Kjer bo koračni motor primeren za uporabo, razmislite o uporabi, vendar še prej preberite Read more…

Drugo/kolumna

Poganjanje koračnega motorja – opis vseh 4 načinov

  V prispevku si bomo pogledali štiri različne načine, na katere je možno poganjanje koračnega motorja (kot je Poscope stepper motor) in sicer: poganjanje s sinusnim tokom polni korak polovični korak mikro korak Vsebina Poganjanje Read more…