Današnja blog objava je namenjena tistim, ki jih zanima indoor gojenje in razlaga kaj je grow box kit. Growbox je poseben šotor za gojenje rastlin pod umetno svetlobo. Narejen je iz debelejšega platna in je na notranji strani obložen z odbojno folijo, katera odbija svetlobo. Pri straneh in na stropu ima luknje za prezračevanje ter spredaj in pri strani dve odprtini za zalivanje in urejanje rastlin.

Kaj je grow box kitgrow box kit

V zgornjem opisu, smo že razložili, da je growbox šotor za gojenje rastlin, grow box kit pa je komplet z dodatno opremo. Sam growbox ni dovolj za gojenje rastlin saj potrebujemo še dodatne komponente, da bo cela zadeva delovala.

V grow box kit-u lahko najdemo različno opremo, ki jo sestavljajo luči za gojenje rastlin, reflektor za luči, ventilator za prezračevanje in cevi za prezračevanje.

V raznih kitih najdemo različno opremo kot na primer cool tube za hlajenje luči za gojenje ali tudi timer za vklop luči.

Najdemo lahko tudi hidroponični grow box kit, kateri spet vsebuje druge komponente za growbox. Ta kit vsebuje poleg standardne opreme tudi hidroponično opremo kot cevi za dotok hranil, črpalko za hidroponiko ter posode za gojenje.

Med sabo se različni grow box kit razlikujejo po sestavnih delih in opremi katero vsebujejo. Najdemo lahko šotore za gojenje različnih dimenzij, večje in manjše ventilatorje, različne luči ter reflektorje. Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi ogleni filter za odpravo vonjav iz growbox-a, katerega najdemo v grow box kit-u.

growbox kompletKaj vsebuje growbox komplet

Growbox komplet je celoten kompleten grow box, kateri vsebuje vse sestavne dele za gojenje. Celoten komplet vsebuje naslednjo opremo:

  • growbox – šotor za gojenje rastlin pod umetno svetlobo. Lahko je različnih dimenzij od 60 x 60 cm pa vse do 240 x 240 cm.
  • ventilator za prezračevanje – ventilator mora biti dovolj velik in močan, da bo kvalitetno prezračeval growbox
  • cevi za prezračevanje in hlajenje cool tube – te cevi se povežejo na ventilator, ogleni filter in cool tube
  • ogleni filter – z drugim imenom karbonski filter, poskrbi, da iz šotora pride čimmanj vonjav
  • ventilator za rože – je manjši ventilator, kateri piha po rožah v growbox-u. Namenjen je dodatnemu hlajenju rož.
  • timer – ali po slovensko časovnik je časovno stikalo, katero vklaplja in izklaplja luči za gojenje
  • luč za gojenje z reflektorjem – luč za gojenje bo nadomestila naravno svetlobo. Mora biti prilagojena velikosti šotora za gojenje
  • cool tube – steklena cev za hlajenje žarnice za gojenje
  • dušilka za luč – to je predstikalna naprava, katera je potrebna za vžig in delovanje luči. Najbolje je če je dušilka digitalna.

Za vse, ki se zanimate za najrazličnejše kite in komplete, smo zelo zanimiv prispevek, objavili tudi na povezavi.

Sedaj bi naši bralci že morali vedeti, kaj je grow box kit in kaj gowbox komplet. PA veselo gojenje vam želimo.

https://productiongrower.com/blogs/news/best-weed-grow-boxes-2018

https://www.greendepotdenver.com/best-grow-box-kits-beginners-wont-break-bank/

Categories: Poslovni partnerji

Related Posts

Case studies

Kako in kam najučinkoviteje shraniti ročno orodje

  V večini primerov bo način shranjevanja vašega ročnega orodja odvisen od prostora, ki ga imate v garaži ali kleti. V tem prispevku bomo zapisali nekaj nekaj idej, kako organizirati vaš delovni prostor in pospraviti Read more…

Drugo/kolumna

Kako pravilno izbrati gonilnik koračnega motorja

  Izbira koračnega motorja in s tem gonilnika (kot je npr. Poscope Driver) pred servo motorjem ima določene prednosti, predvsem ceno. Kjer bo koračni motor primeren za uporabo, razmislite o uporabi, vendar še prej preberite Read more…

Drugo/kolumna

Poganjanje koračnega motorja – opis vseh 4 načinov

  V prispevku si bomo pogledali štiri različne načine, na katere je možno poganjanje koračnega motorja (kot je Poscope stepper motor) in sicer: poganjanje s sinusnim tokom polni korak polovični korak mikro korak Vsebina Poganjanje Read more…