Rojstvo je izjemno krasen, če ne najbolj pomemben dogodek za žensko v življenju. Vedno pa se sprašujemo, kaj novopečeni mamici ob tem podariti. Ne glede na to, za kaj se boste odločili, obstajajo neka nenapisana pravila, kaj se spodobi za darila za mamice po porodu in kaj ne. V prispevku zapišemo 4 ideje, ki bodo mamico in dojenčka zelo razveselile in 2 nasveta, ki se jima, če se le da, izognite. Pa poglejmo.

1. DA – darilo personalizirajte

Če imate potrebna znanja in čas vsekakor izdelajte lastno darilo. Npr. sešijte odejico, sestavite čestitko, okrasite žličko … A ker se zavedamo, da je v današnjih časih to precej težko, pa tudi toooooliko lepih izdelkov obstaja, se potrudite in darilo vsaj personalizirajte. Dodajte lepo čestitko, vključite vaše želje in predvsem – ime mamice in otroka. Vse to npr. omogočajo darilni paketi Lepa mami, kjer si lahko celo sestavite paket čisto po svojih individualnih željah in priložite brezplačno čestitko!

darilni-paket-lepa-mami

2. NE – ne pozabite odstraniti računa

Ok, recimo da vam darila ni treba zaviti ali priložiti ročno napisane kartice. Do tu vse ok. Ampak prosimo, ne pozabite odstraniti računa o nakupu. Vsekakor ga zadržite zase, v primeru, da mamici oz. dojenčku darilo ne ustreza, nikakor pa ga ne pošljite zraven v paketu. Tu je treba biti izjemno pazljiv pri spletnih trgovinah, kjer boste paket naročili in zahtevali, naj ga pošljejo v porodnišnico ali naslov mamice. Včasih se namreč zgodi, da kljub opombam pošljejo zraven račun. Svetujemo vam, da jih pred nakupom pokličete in izrecno zahtevate pošiljko brez računa.

3. DA – podarite darilno kartico

Zdi se sicer, da so darilne kartice izpete, a vseeno so super izbira. Ko bo zmanjkalo plenic ali najljubše kremice bo kartica prišla zelo prav. Pa tudi razvajanje za mamico po napornem porodu bo zelo dobrodošlo. Dostava tortice, manikura ali razvajanje z masažo so storitve, ki jih ne bo zavrnila nobena.

4. NE – ogromna darila ne sodijo v porodnišnico

Če se odpravljate na obisk novopečene mamice v porodnišnico ne vlačite s seboj medveda vaše velikosti. Poleg male štručke in kupa pripomočkov mami res ne bo vesela še enega dodatnega bremena. Tako darilo raje prihranite za obisk na domu. Cvetje, darilni telegram ali ekskluzivna kava so bolj primerna darila za v porodnišnico.

darilo-za-novorojencka-1

5. DA – plenice in vlažilni robčki

To je eno izmed daril, lahko tudi dodatno darilo, s katerim ne morete zgrešiti. Vsak starš potrebuje plenice in vlažilne robčke (pozanimajte se samo, ali bodo uporabljali običajne ali plenice iz blaga). In ne kupujte jih v majhnih velikostih. Pleničke imajo rok trajanja do 4 leta. BONUS NASVET – nekateri novorojenčki takoj potrebujejo večjo velikost, zato ne tvegajte.

6. DA – kupite skupno darilo

Ta način je zadnje čase zelo priljubljen. Darila za novopečene mamice znajo biti včasih kar precej draga, veste pa recimo, da si določen izdelek mamica zelo želi. Dogovorite se vašimi puncami ali skupnimi prijatelji in kupite krasno darilo, ki bo poskrbelo za izjemno presenečenje in veselje. Lahko je čudovita zibka, komplet oblačilc za novorojenčka, skrbno sestavljen paket storitev za razvajanje … Če bo iz srca, šteje vse.

VIR (1) Scnuller Ketten Laden

Categories: Drugo/kolumna

Related Posts

Drugo/kolumna

Kako pravilno izbrati gonilnik koračnega motorja

  Izbira koračnega motorja in s tem gonilnika (kot je npr. Poscope Driver) pred servo motorjem ima določene prednosti, predvsem ceno. Kjer bo koračni motor primeren za uporabo, razmislite o uporabi, vendar še prej preberite Read more…

Drugo/kolumna

Poganjanje koračnega motorja – opis vseh 4 načinov

  V prispevku si bomo pogledali štiri različne načine, na katere je možno poganjanje koračnega motorja (kot je Poscope stepper motor) in sicer: poganjanje s sinusnim tokom polni korak polovični korak mikro korak Vsebina Poganjanje Read more…

Drugo/kolumna

Kako razveseliti mamo med pandemijo?

  Živimo v neobičajnih časih, kjer niso redke situacije, da tudi par mesecev ne vidimo svoje družine. Sploh tisti, ki živimo ločeno od svojih staršev smo se navadili na to, da se večinoma zgolj slišimo Read more…